2:32 PM

Ramadhan - Hadiah dari Allah




Bismillah..

Being soo busy that i cudnt find enough time to update this blog more often. Sedar-sedar Ramadhan datang lagi.. Perasaan? Jawab sendiri. Ada ke yang tak rasa apa-apa?
"Ala.. biasa la setahun sekali dalam bulan Islam mesti la ade bulan puasa.." (Ape la..)
Gembira..? Bersyukur?
"Alhamdulillah, hidup lagi kita untuk rasa Ramadhan tahun ni" (sure ke boleh habiskan sampai syawal tiba?)


Apa pun perasaan yang bermain di hati saya dan anda semua, ingatlah kehadiran Ramadhan adalah salah satu hadiah terbesar dari Allah untuk hambaNya. Siapa tak seronok nak rebut hadiah,kan? Sedangkan peraduan "Saya Anak Malaysia" anjuran Petronas yang hanya menawarkan 50 hadiah sahaja telah disertai oleh seramai 4.4 juta rakyat Malaysia.. (melepas Perdana V6 impianku..), apa salahnya kita masing-masing berlumba merebut tempat menjadi salah seorang dalam name list yang disenaraikan Allah mendapat hadiah keampunanNya dan rahmat syurgaNya.. (hmm.. takde had ye.. -macam nak masuk IPT pulak- takde kuota2 had nombor nak masuk syurga Allah, siapa lepas syarat, dapatlah)


Berlumba?
Bukan mudah seperti yang disangka
Perlu ada persediaan yang cukup dan mantap (terasanya tak cukup berusaha lagi)
Selamat menyertai perlumbaan ini..
Fastabiqul khairaat


"Berlumba-lumbalah kamu (mengerjakan amal-amal yang baik) untuk mendapat keampunan dari Tuhan kamu dan mendapat Syurga yang bidangnya seluas segala langit dan bumi, yang disediakan bagi orang-orang yang beriman kepada Allah dan Rasul-rasulNya; yang demikian ialah limpah kurnia Allah, diberikanNya kepada sesiapa yang dikehendakiNya; dan Allah sememangnya mempunyai limpah kurnia yang besar" (Al-Hadiid : 21)

1 silent voices:

ain mim ro said...

apa pasal nasyidnya separuh?