11:14 AM

Miniclinic 2009


Tahniah buat semua AJK khususnya dan kepada semua yang terlibat dalam Miniclinic 2009.

Setelah bertungkus-lumus, mengerah tenaga dan keringat, akhirnya usai sudah miniclinic untuk tahun ini dengan jayanya. Tahniah korang! :) Penat-penat berkejar-kejaran dengan Dr. Muhammad Khasauwneh, masuk store sana sani, cari itu ini, i bet all the hard work paid off.

Bila tengok junior-junior yang sangat bersungguh dan bersemangat untuk menjayakan program ni, kita pun naik semangat. Tengok adik-adik ni buat kerja sana sini, memang mengharukan!

Super big thanks to Dr. Khasauneh & Dr. Kamal Bani Hani (Dean of Medicine) yang banyak tolong AJK dalam menjayakan program ini. Masa juniorita datang rumah haritu, diorang cerita, memang banyak JUST tolong supply barang untuk program tahun ini. Kalau ikutkan bukan mudah nak dapatkan barang-barang yang diperlukan sebab semua pun mesti ada rekod keluar masuk, masuk bajet hospital. Tapi bak kata Dr. Khasawneh, "All thanks to your new Dean because,


He loves to help people

What a doctor..!

And one thing for sure, even if he's not a Dean, he will always be Dr. Kamal BH that we know
- a kindhearted person, an outstanding teacher, yet most skillful well-known surgeon in the region. His heart is as big as his size! ^_^

Orang memberi kita merasa,
Orang berbudi kita berbahasa.

10:24 AM

Makan batch


Hakurah steak yang memang superb!


Fish n'chips yang sedap jugak!

Grilled shrimps ni pula okayla, not bad. Cuma kalau kulit dia lagi crispy lagi yummy! Kalau nak makan puas-puas, tunggu balik Malaysia lah jawabnya, harga frozen shrimps kat sini boleh tahan.


Alfredo & Bolognese
First time makan bolognese kat sini memang jatuh hati. Sedap!
Second time makan ada rasa cam ada ala-ala asam pedas pula :P
The alfredo was ok but the sauce was too thick i guess

Mat'am Hakurah terletak bersebelahan dengan Jami3 Yarmouk. Sebelah kedai mobile zain. Kategori restoran high class berbanding mat'am-mat'am yang lain. Kawasan dalamnya luas dengan lampu terang separuh dan udara yang kurang segar sikit dek kepulan asap-asap shisha minah-minah & pak-pak Arab.

Range harga makanan lebih kurang dari JD4 - JD 12. Macam Bolognese tu JD4 per plate, Alfredo dalam JD5, Hakurah steak JD7.50, Fish & chips dalam JD6.50 macam tu huhu

Overall rating untuk Hakurah saya bagi 3.7/5 bintang (ok ke?) ^_^