10:24 AM

Makan batch


Hakurah steak yang memang superb!


Fish n'chips yang sedap jugak!

Grilled shrimps ni pula okayla, not bad. Cuma kalau kulit dia lagi crispy lagi yummy! Kalau nak makan puas-puas, tunggu balik Malaysia lah jawabnya, harga frozen shrimps kat sini boleh tahan.


Alfredo & Bolognese
First time makan bolognese kat sini memang jatuh hati. Sedap!
Second time makan ada rasa cam ada ala-ala asam pedas pula :P
The alfredo was ok but the sauce was too thick i guess

Mat'am Hakurah terletak bersebelahan dengan Jami3 Yarmouk. Sebelah kedai mobile zain. Kategori restoran high class berbanding mat'am-mat'am yang lain. Kawasan dalamnya luas dengan lampu terang separuh dan udara yang kurang segar sikit dek kepulan asap-asap shisha minah-minah & pak-pak Arab.

Range harga makanan lebih kurang dari JD4 - JD 12. Macam Bolognese tu JD4 per plate, Alfredo dalam JD5, Hakurah steak JD7.50, Fish & chips dalam JD6.50 macam tu huhu

Overall rating untuk Hakurah saya bagi 3.7/5 bintang (ok ke?) ^_^


5 silent voices:

Fez said...

Makan batch?
Siapa makan siapa?
(matila dimakan naga..):p

oh ya, majlis makan2 ni adalah sempena menyambut hari lahir Puan Zayyani yang ke 23.

Wishing u a very happy birthday. Terus istiqamah menjadi anak dan isteri solehah inshallah.

sempliciotto said...

Happy birthday to zay and yang seangkatan dengannya, barakallahufikum jami3an

Anonymous said...

sehhaten wal afiyah!ana kaman mushtaqah la akel arabi!

Anonymous said...

salam alaiki,momkin nataaraf?kuntu adrus fil ordon kan ya makan wa indi syaik urid an usyarik maaki,hal momkin?
hazihi unwan email tab ie
fifi73m.yahoo.com

niksifu said...

alhamdulillah..tima kasih sisters..it was a nice gathering..1st time makan kat hakurah..barakAllahufikum (^^,)