9:07 PM

Happy Birthday Kak Long!

Birthdays come and go each year,
Today is yours,
so don’t you fear.

Conversations fill the air,
We have joined you since we care.
Funny jokes and laughs out loud,
We will always be your crowd.

Many friends you haven’t seen,
How long has it really been?
We shall dance all through the night,
Until our spirits are truly light.

Celebrate our dearest friend,
A birthday poem, we wish to send...

Together we start,
Together we finish...


::E-card ini khas untuk Hetty a.k.a chef batch terhebat..Tengok tu, kek coklat.. hehe::

********************

Apabila bercakap tentang birthday ini, hari ini saya terbaca artikel di Utusan Malaysia tentang hadiah harijadi dari suami tersayang untuk isterinya, seorang artis terkenal. Hadiahnya setiap tahun saaaangat lumayan...

Tiba-tiba terfikir, boleh tak nak berangan dapat hadiah lumayan gitu-gitu?? Hehe...
Bukan berangan, tapi bercita-citalah dan berdoalah...:) Mudah-mudahan murah rezeki..

Duit tidak luak ke mana, tidak mengapalah digunakan untuk orang tersayang, tetapi biarlah berpada-pada dan perlu lihat orang sekeliling juga. Jika ada orang sekeliling masih ada yang kais pagi makan pagi kais petang makan petang, sedangkan kita tidur di atas duit, hmm... macam tak patut. Fikir-fikir...

Happy Birthday to our Kak Long, Hetty Ayuni Sulaiman, yang ke-24. May Allah bless you, shower you with happiness and glory. We love you !!! (wek..wek..hehe)

Last but not least, buat pengetahuan umum, Hetty sekarang sedang menjalani elektif di Hospital Seremban. Maka sesiapa yang menghantar sms birthday menggunakan nombor Jordan, wallahualam dia menerima atau tidak..

Ada teka-teki untuk entri kali ini.. Siapakah orang pertama yang mengucapkan 'Happy Birthday' untuknya pada tahun ini?? Jawab jangan tak jawab...:)

::Birthday Hetty tetap disambut di sini walaupun tanpa kehadirannya di Papa John, semalam.. Haha::

12 silent voices:

ishikawa said...

happy burfday hetty !!

semoga nikmat umur diberkati

dipermudahkan oleh Allah untuk berbakti kpd keluarga, dan agama

dijanjikan yang terbaik dunia akhirat..
ameeeen

sayang kamu!

Fez said...

Jawabla teka teki teka tekuk tu..

ishikawa said...

btw, yang smbut besdey 18 jan ni nak kene wish happy burfday kak ngah ke... huhu

ishikawa said...

ala... teka teki teka tekuk (ni blog teka teki ke)

mestilah cik persatuan YB yang dah pencen cik faezza jiran bilik umah hetty, bayt yara

yang kedua mesti cik kilah the story keeper jiran bilik jauh sikit umah hetty bayt yara

yang ketiga.. tak tau.. tapi mestilah bukan Papa John yangkorang makan tu..huh~ bukan nk ajak orang... cett

Fez said...

Siapa birthday die 18hb? haha.. lupakan laaa..

Jawapan anda tergelincir sket.. hehe..

Haha Papa John tu kebetulan je.. apabila tetiba semua terasa kelaparan, maka kami pun bergegas ke Papa John tanpa memikirkan orang lain yang perlu diajak.. hehe.

kilah said...

hoh..bukan aku lah..

sama ada pentanya sendiri yg wish terawal atau pn.....

GG?

alah..kalo yg kedua ni aku tk heran..
sister-brother hood till the end..=P

btw,hetty currently is 14..didn't she mention last yr that she was 13 yrs old??

one yr older..14 exactly is her age..ahahaha

ishikawa said...

hahaha.. kilah .. ko memangla.. (tak tau nk cakap apa..)

14 tahun pun, dier tetap chef terhebat ...

farah said...

epi bufday ti..moga hari2mu disirami dgn lembayung kasih sayang Illahi..hehe

ainshams said...

epi bday KAK hetty.. 'adik ain' doakan KAK hetty bahagia & cemerlang dunia & akhirat..ameen~

Fez said...

Ain gatal.. :p haha..

Teka-teki untuk entri ni, nampaknya tiada yang menjawab dengan tepat.

Jawapannya : Orang yang pertama wish Hetty utk birthdaynya ialah Mak Hetty!! (Puan Junainah)... Hoe sweet.. Walaupun kurang sihat, birthday anaknya yang seorang itu tidak dilupakan. Doakan smoga mak Hetty sihat seperti sedia kala..Inshallah :)

sempliciotto said...

huhu, baru arini mencapai jugak ke blog (wpun dah di sms suh bukak huhu) sori2 lah fren, well, i know you know me hehe

im so touched la (wek,wek) ada entry khas. dan buat semua yang wish, kat hp Jordan/Msia/YM/fb etc TENKIU!!!! mmg spt y dijangka, hp Jordan tidak berfungsi langsung. sedang beradu dgn nyenyaknya.

apepun, gelaran chef tu, haiyaa, talak boleh telima woo. balik m'sia aa, olang tau buat malu saja. jauh panggang dari api, betul macam ko cakap kilah! :P

buat semua sahabat serumah, sebatch, segroup, adik kakak, tua muda semua, thank you so much for being the best friends of my life. thank you for always be there for me through thick and thin. You guys are the colors of my life lah! can't thank you enough!

Allah ma3akum!!

ishikawa said...

sob3... mau mengalir air mata neh... cik semplitt, cepat la balik wooo...